Közélet

2009.11.08. 07:52

Bűnök a kamerák előtt

Nagy az átutazó forgalom és sok a trükkös tolvaj. Szinte már nem telik el hét a becsapottak, megkárosítottak, meglopottak panaszai nélkül Nemesdéden. Most térvédelmi rendszer kiépítésével behúzta a féket a település.

Vigmond Erika

Kamerák figyelik ezentúl a nap huszonnégy órájában a falu több pontját is. A kiépítés pályázati támogatással hárommillió kétszázezer forintba került. Az ünnepélyes átadáson Halászi Attiláné polgármester arról beszélt: a kényszer szülte ezt a megoldást. Más térvédelmi rendszert alkalmazó települések tapasztalatai is azt mutatják, egyfajta stopot jelent a bűnözőknek. A mindent rögzítő kamerák nagyobb biztonságot adnak.

Nagy Tamás a VIDI-Comp Biztonságtechnikai Kft. cégvezetője a rendszer működését taglalva megerősítette: egyre több település él a lehetőséggel. Ahol már van, jelentősen visszaesett a bűncselekmények száma.

Buzás László marcali rendőrkapitány azt emelte ki: az önkormányzati kiépítésű kamerarendszernek két fő jelentősége van. Az egyik, hogy megelőző hatású, a bűnözők egy része elkerüli ezeket a településeket. Másfelől pedig, bűncselekmény esetén a felvételek akár az elkövető nyomára is vezethetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!