Közélet

2009.12.16. 09:25

Késnek a távolsági buszjáratok a hóesés miatt

Két autóba árokba csúszott, helyenként 15-20 perces késés az autóbusz közlekedésben – szerda reggeli hókörkép Somogyban. Az autósok és a tél közötti összecsapás folytatódik.

Harsányi Miklós

Pálmajor és Nagybajom között szerencsés kimenetelű balesetről értesítették a tűzoltókat. Egy autó árokba csúszott, de nem volt sérültje az esetnek. Így járt egy másik járművezető is, aki Marcali térségében csúszott meg a havas úton és az árokban kötött ki.
Alighanem igen sok autós, buszos és teherautós megemlegeti a mostani időjárást. Kovács Melinda, a Kapos Volán Zrt. vezérigazgatói asszisztense szerdán közölte: a havazás az autóbusz-közlekedésben komolyabb fennakadásokat nem okozott. A menetrendben meghirdetett valamennyi buszjáratuk elindult.– Siófok és Tab térségében két autóbuszjárat – az Andocs-Siófok és a Bonnyapuszta-Tab – 20 perces késéssel közlekedett – számolt be. – Nehezen járható a Nágocs, Kapoly, a Somogyacsa, Törökkoppány és a Zics közötti útszakasz.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A semmi ágán...
[/caption]

Megtudtuk: Kaposdasdát és a felsőmocsoládi felső megállóhelyet nem érintik a buszjáratok. Jelentősebb, több mint 20 perces késés a Marcali-Kaposvár között közlekedő járatnál fordult elő. A Kaposvár-Győr autóbuszjárat Siófokra fél órás késéssel érkezett meg.


KVG: 24 órás készenlét

Jelenleg hét darab hótoló-sószóró célgéppel végezi a KVG Zrt. a város szilárd burkolatú útjainak hóeltakarítását. Erről Tiszperger Tamás szolgáltatásvezetője tájékoztatta szerkesztőségünket.
– A járdák hóeltakarítását öt kisgéppel végezzük, az autóbusz váróhelyek, járdák kézi hóeltakarítását és síkosságmentesítését öt szállító járművel mintegy 35 fő végzi – tette hozzá.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tolták, egész nap
[/caption]

Az utak állapotát, a hőmérséklet alakulását állandó 24 órás készenléti szolgálat figyeli a cég, s folyamatosan kapcsolatban állnak, egyeztetnek a munka megrendelőjével, a városgondnoksságal.
– Fontos tudni, hogy nem minden útszakaszon végzünk síkosságmentesítést – tudtuk meg a szakembertől. – Kizárólag a városgondnokság által erre kijelölt szakaszokra kerül szóróanyag.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!