Közélet

2010.01.21. 17:28

Lendvai Ildikó: nem érezzük vert csatának

– Ha az ember vert csatának érezné, akkor nehéz volna csatába indulni, de nem feltartott kézzel megyünk a választási kampányba. – Ezt Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke válaszolta kérdésünkre csütörtökön, a párt konferencia-sorozatának kaposvári állomásán.

Balassa Tamás

Az agrárium témakörében szervezett előadások sorát Horn Péter akadémikus nyitotta, s beszélt Lamperth Mónika és Kolber István, a körzet két képviselőjelöltje is.
Lendvai Ildikó kérdésünkre azt mondta: mindent megtesznek a sikerért, s nemcsak a minél több mandátum reményében. Szerinte ugyanis fontos, hogy Magyarországnak maradjon erős, és a közéletben megkerülhetetlen szerepet játszó baloldala. Ez fontos tét, és végképp nem eldöntött meccs. A jó eredmény fontos a baloldalnak is, ami nélkül nincs Magyarország, mondta.A pártelnököt az elmúlt napok nyugdíjakkal összefüggő vitáiról is kérdeztük, melyek elrugaszkodni látszanak az értelmes párbeszéd talajáról. A Fidesz kampánycumit, az MSZP mesedélutánt emleget a másikat értékelve. Lendvai Ildikó azt mondta: csak olyan vállalásokat tesznek, amelyeket forintra meghatároznak, a forrást is megnevezve. Szerint ez a Fideszről nem mondható el.

Az MSZP pártelnöke a 176 egyéni választókerületben nagy viadalra számít, esélylatolgatásokba azonban nem bocsátkozott. Jó néhányban MSZP-győzelmet vár már, s közvéleménykutatások szerint reménykedése nem oktalan, tette hozzá. Kérdésünkre beszélt arról is, hogy miniszterelnök-jelöltjük mellett őt sem indítja a párt egyéniben. Ezt nemcsak azért sajnálja, mert küzdő típus, hanem mert a vitát értelmes keretek között fontosnak tartja.

Ezek is érdekelhetik