Közélet

2010.03.11. 20:32

LMP: ökológiai merénylet a Balaton-törvény

A Balaton-törvény merénylet a tópart, a természeti örökség ellen – mondta csütörtökön este Balatonbogláron Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) országos listavezetője, szóvivője.

Füleki Tímea

A párt korrupcióellenes törekvései kapcsán felvetette: kérdés, hogy adott esetben a beépíthetőség szabályozása a köz érdekei és a fenntarthatóság szempontjai szerint történik vagy pedig az alapján, hogy ingatlan befektetők kivetik a hálójukat az önkormányzatokra és a törvényhozókra.


– A Balaton-törvény pár évvel ezelőtti módosításával kapcsolatban erős a gyanú, hogy az utóbbi történt és megvannak azok az ingatlanholdingok, melyek szabályozást vásárolnak maguknak – szögezte le Schiffer András a boglári művelődési házban, ahol az LMP Somogy megyei választókerületeinek egyéni jelöltjeit is bemutatták.

A listavezető kijelentéseivel cseppet sem kímélte a mai közállapotokat és a jelenlegi parlamenti pártokat, miközben a párt választási programja kapcsán két főbb témát taglalt. Egyfelől a korrupció felszámolásának részleteiről, a Tiszta közélet programjáról beszélt, másrészt részletezte az LMP Zöld fordulat programjának elveit.

– Megcáfoljuk, hogy politikát csak súlyos milliárdokból és ismert arcokkal lehet csinálni – jelentette ki Schiffer András, aki kérdésekre válaszolva a pártnak az oktatást és az egészségügyet érintő elképzeléseiről, de a felelősségre vonás miatt szükséges büntetőjogi szigorításokról is beszélt, miközben hangsúlyozta: óv attól, hogy bárki felüljön a jelszavaknak, melyek szerint önmagában a büntetés elegendő, különösen ha fehérgalléros bűnözésről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!