Közélet

2010.06.13. 09:00

Októbertől nem járnak kamionok a Hársfa utcán

A költségekből 60 millió forintot a cukorgyár, 6 millió forintot pedig a város fizetett.

Meiszterics Eszter

Októbertől új kapun szállítják be a kaposvári cukorgyárba a cukorrépát az észak felől érkező kamionok. Ezzel naponta 250 kamionnal tehermentesül a Hársfa utca – jelentette be Szita Károly polgármester és Hájos László, a cukorgyár vezérigazgatója.

Kaposváron működik Magyarország egyetlen cukorgyára. Ez sok munkahelyet, sok adót, és nagy forgalmat jelent. A Hársfa utca lakói a cukorgyári kampány idején naponta 250 kamion oda-vissza útját kénytelenek elviselni. Az önkormányzat éppen ezért tavaly megkereste a cukorgyár vezetőit, hogy megoldást találjanak a problémára.



– Az első szóra igent mondtak egy új tehermentesítő bejárat ötletére – mondta Szita Károly polgármester. Az utat elkezdtük építeni, a költségekből 60 millió forintot a cukorgyár, 6 millió forintot pedig a város fizetett. Októbertől tehát az északi irányból érkező napi kétszázötven kamion nem a Hársfa utcán keresztül jut be a gyárba, hanem a Rákóczi-pálya melletti új bejáraton – mondta Szita Károly. Elhangzott: a tehermentesült Hársfa utcát jövőre felújítja a város.

Hájos László hozzátette: idén harmincmillió forintot költ a cukorgyár zajvédelmi beruházásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!