Közélet

2010.11.12. 18:41

A szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték

A szociális ágazat az elmúlt években elképesztő kivéreztetésen ment keresztül.

Márkus Kata

Kétszáz szociális dolgozó gyűlt össze a Kapos Hotel Kristálytermében pénteken a szociális munka napja alkalmából tartott ünnepségen. Az ágazatban dolgozó kaposvári szakembereket köszöntötte a város.

Heintz Tamás országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében a szakmát érintő kormányzati döntésekről beszélt. Heintz Tamás hangsúlyozta: a szociális ágazat az elmúlt években elképesztő kivéreztetésen ment keresztül. A súlyos terhekkel járó IMF-hitel igénybevétele helyett a multik profitjának csökkentése lehet a cél. Így többek között másfélszer annyi támogatást, 150-150 millió forintot kapnak a mozgáskorlátozottak és a vakok. S egymilliárddal több, 13 milliárd jut a megváltozott munkaképességűeknek.



Szita Károly polgármester a szociális munka napja alkalmából dicsérő oklevelet adott át a szociális és gyermekjóléti intézmények dolgozóinak. Elismerésben részesült Apáti Józsefné, a Búzavirág utcai bölcsőde vezetője, Bodonyi Istvánné, a Liget Időskorúak Otthona dolgozója, Erdős Zsuzsanna, a Családsegítő regionális feladatokat ellátó módszertani csoportjának vezetője, Gábor Mária Magdolna, a Gyöngyfa Napközi Otthon gyógypedagógusa, Kishonti Józsefné, a Liget Időskorúak Otthona ápolónője, Koszti Sándorné szociális gondozó és Farkas Sándorné, Kaposvár Népjóléti Igazgatósága szociális irodájának dolgozója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!