Közélet

2010.12.19. 16:33

Létszámleépítés nyugdíjjal, elfogadták a nadrágszíjcsomagot

Jelentős költségmegtakarítást hozó programcsomagot fogadott el soros ülésén Nagyatád képviselő-testülete.

Jeki Gabriella

A koncepcióban 25 fős létszámleépítés is szerepel, amit azonban nyugdíjba készülőkkel meg tudott oldani az önkormányzat. A jövő évi szolgáltatói díjakról is döntöttek: nő a víz- és csatornadíj, a hulladékkezelés és temetkezés.

A víz- és csatornadíj együttesen 4,8 százalékkal nő, de Nagyatádon jövőre nem kell vízterhelési díjat fizetni 2011-ben. A városatyák arról döntöttek, hogy a települési szilárd hulladékkezelési helyi közszolgáltatás mértéke 9,5 százalékkal nő, melyet az indokol, hogy az önkormányzat már nem tudja a továbbiakban a korábbiakhoz hasonlóan biztosítani a támogatás mértékét.Ormai István polgármester elmondta: áttekintik a szolgáltatás rendszerét és a tapasztalatok, a szolgáltatóval és a lakossággal való egyeztetés után ha szükséges, akkor változtatnak az egész szolgáltatói rendszeren, melyhez az előkészítő munka már elkezdődött. A temetkezési díjak 3,5 százalékosan emelkednek, a nagyatádi menetrendszerű helyi autóbusz közlekedési díja azonban változatlan marad.

Ormai István hozzátette: a jövő évi költségvetés kialakításánál céljuk az önkormányzati feladatok ellátásának és intézményeik működtetésének biztosítása, a kiadások csökkentése és a megtakarítások elérése. Emellett folytatják a már megkezdett beruházásokat, keresik az energia megtakarításokat hozó befektetéseket és meg fogják oldani a közterületi csapadékvíz elvezetést is.

Ezek is érdekelhetik