Közélet

2011.09.05. 19:20

Kötelet dobnak a Kötél egyesületnek

Nyárbúcsúztató és jótékonysági akció a kaposvári Meistro Lovastanyán: a kaposvári Kötél életmentő egyesület megsegítésére nagyszabású programot rendeznek a hétvégén.

Harsányi Miklós

A részletekről hétfőn tájékoztatták a sajtó munkatársait. Meiszterics László, a kaposvári Meistro Kft. ügyvezetője azt mondta: már korábban értesültek, hogy a Kötél anyagi nehézséggel küzd, ezért eldöntötték, hogy a maguk módján segítséget nyújtanak. Szeptember tizedikén, szombaton egész napos program várja az érdeklődőket a Meistro lovas bázison, ahol kulturális- és szórakoztató műsorok egészítik ki a rendezvényt.

– A pénzfelajánláson kívül több féle módon lehet segíteni az életmentőket – jegyezte meg Meiszterics László. Így – stílszerűen – egy-egy darab kötelet is árusítanak majd a helyszínen, amelynek áráért egy adag ételt vásárolhatnak a vendégek. A rendezvény házigazdái színes műsorcsokrot állítottak össze: a hagyományőrzők fellépésén kívül technikai show is lesz, no, és persze a mentés rejtelmei iránt érdeklődő vendégek közelről is szemügyre vehetik a Kötél járműveit. A tűzoltóautókon kívül a légpárnás járművet is kiállítják majd az életmentők.



– Nagy szükségünk van a támogatásra – hangoztatta Bodó László, a Kötél parancsnoka. Rámutatott: ugyan több pályázaton nyertek, csak még nem érkezett a pénz a számlájukra. Jól mutatja pillanatnyi anyagi helyzetüket, ha rendeznék a kinntlévőségüket, úgy százezer forint sem lenne a számlájukon, miközben egy-egy városkörnyéki kivonulás legalább 30-40 ezer forintra rúg. Bodó László aláhúzta: azt szeretnék, ha lehetőségükhöz mérten minél több somogyi vállalkozó és cég támogatná az egyesületüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!