Közélet

2011.11.14. 07:44

Falusi Mariann kidrukkolta a győzelmet csapatának

Címkék#barcs

Csoportgyőzelmet aratott és egy életre szóló élménnyel gazdagodott a barcsi Deák Ferenc Általános Iskola az egyik kereskedelmi televízió, Nagy vagy elnevezésű versenyében.

Jeki Gabriella

A küzdelem a magyarországi és a határon túli magyar általános iskolák csapatainak jó hangulatú versenye, ahol a 14 hét látványos erőpróbáin gyerekek, tanárok, szülők és sztárok földön, vízben, levegőben mérik össze tudásukat, felkészültségüket, ügyességüket.



A küzdelemre Barcsról 19 gyerek érkezett, a tíztagú csapatot Kozma György kenus világbajnok erősítette, vezérszurkolójuk Falusi Mariann volt. Vízváriné Maronics Mária intézményegység vezető elmondta: a felkészülési időre nem teljesen egy hónapjuk volt, itt nyolc feladatra koncentráltak; három vízi-, három szárazföldi- és két légi küzdelembe vetették bele magukat nagy lelkesedéssel. Hozzátette: a felkészülést a szülők, pedagógusok, szponzorok támogatták, és 116 szurkoló kísérte el a gyerekeket, miközben az egész iskola megmozdult: a diákok plakátokat, szurkoló eszközöket készítettek, és a Nagy vagy dalt énekelték az énekórákon.
A Deákos diákok saját csoportjukban megnyerték az elődöntőt. A döntőt december 10-én rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!