Közélet

2011.11.03. 09:37

Fejváltás Csurgón, menesztették a megtámadott vezetőt

Címkék#Csurgó

Új vezetője van a csurgói munkaügyi kirendeltségnek. A legutóbbi térségi társulási ülésen Kiss Kornél somogyudvarhelyi polgármester tárta a nyilvánosság elé a változást, amikor felvetette: semmi gondjuk a megválasztott új vezetővel, de sajnálják, hogy a korábbi vezető leváltásával annak több évtizedes tapasztalatát nélkülöznie kell a 18 településnek.

Varga Andrea

Ismeretes: Olvasó Györgyné korábbi kirendeltségvezetőt idén tavasszal a munkahelyén egy 36 éves zákányi nő úgy fellökte, hogy sérüléseket szenvedett. Az asszonyt ezért májusban egy év két hónap börtönre ítélte a bíróság, három év próbaidőre felfüggesztve, és elrendelték pártfogói felügyeletét. Időközben azonban kiderült: a kirendeltségvezető sérülései komolyabbak, huzamosabb időre táppénzre kényszerül.

Így a Somogy megyei főügyészség a Somogy megyei bírósághoz perújítási eljárás elrendelése iránt indítványt nyújtott be hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt. Már nem könnyű, hanem súlyos testi sértés miatt kell felelnie a nőnek. Volt már tárgyalás is, de ítélet egyelőre nem született. Olvasóné azóta is táppénzen van.



A Somogyi Hírlap a Somogy Megyei Kormányhivataltól kért tájékoztatást a vezetőváltásról. Írásban válaszoltak és ragaszkodtak annak csak és kizárólagos szószerinti közléséhez. Eszerint: „ Olvasó György Pálné kinevezésének módosítására 2011. október 25. napjától került sor a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény (Ktjv) 6/A § (1)-(3)bekezdésére tekintettel. Felmentése nincs folyamatban, a kinevezés módosítása esetében a keresőképtelenség nem kizáró ok. Ettől a naptól Csernela Tamásné kapott megbízást a csurgói kirendeltség vezetői feladatainak ellátására.”

Megkérdeztük a kormányhivatalt, hogy a jövőben Olvasóné milyen beosztásban fog dolgozni, de erre nem kaptunk választ.

Családsegítő: új vezető

Új vezetője van e hónaptól a csurgó kistérségi családsegítő és gyermekjóléti szolgálatnak. A korábbi vezető, Porkoláb Lajosné nyugdíjba ment, helyére a csurgói Buzásné Mester Bernadettet választotta zárt ülésen a térség többcélú társulása. Az intézményvezetői pályázatra heten jelentkeztek. Buzásné korábban családgondozóként dolgozott. Vezetői megbízása öt évre szól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!