Közélet

2012.02.03. 19:05

Akkor lehet bölcsőde, ha zsebbe nyúlnak a szülők

Több kisgyermekes szülő kérte korábban, hogy működjön bölcsőde is Balatonszabadiban.

Fónai Imre

Legyen-e bölcsőde Balatonszabadiban? – erről végez igényfelmérést a település önkormányzata. Molnár Árpád polgármester a helyi újságban arra kérte az érintett falubelieket: akik igénybe vennék a szolgáltatást, jelezzék, hogy hány gyermeket íratnának be, s mekkora havi költséget tudnának vállalni az ellátásért.



Több kisgyermekes szülő kérte korábban, hogy működjön bölcsőde is a községben.
– Ez érthető, hiszen a legtöbb családban szükség van két keresőre – így a balatonszabadi polgármester. – A hely biztosítása nem jelentene problémát, mert tavaly az önkormányzat megvásárolta a volt református parókia épületét, így az óvodát el lehetne helyezni ott a parókia felújítása után, míg a bölcsődei csoport megkaphatná a volt pártházi épületet. A jelenlegi normatív állami hozzájárulás azonban nem fedezi a szükséges ráfordításokat, a családok teherbíró képessége pedig véges. Nem tettünk le ennek ellenére sem a bölcsőde-nyitásról, ezért mérjük fel az igényeket és azt is, hogy milyen anyagi áldozatra lennének képesek a szülők annak érdekében, hogy apróságaik napközbeni ellátást kapjanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!