Közélet

2012.02.12. 08:04

Bizottsági helyosztó: közösségi portálon tiltakozik Kövér

Közösségi portálon tett közzé terjedelmes tiltakozást Kövér István (Somogyért Egyesület), a megyei közgyűlés tagja, miután a legutóbbi ülésen megalakított bizottságokból csak a két somogyértesnek nem biztosítottak helyet.

Balassa Tamás

Nagyszakácsi polgármestereként a hóhelyzet miatt nem tudott elmenni a közgyűlés keddi ülésére, ezért csak a Somogyi Hírlapból értesült arról, hogy sem a pénzügyi, sem a területfejlesztési bizottságban nem számít rá és képviselőtársára, Gyenesei Istvánra a megyei vezetés. A döntést élesen bíráló posztjában leszögezi: amit településvezetőként elért, azt a tizenhét éves egyesületi tagsága segítette, s ezt emelt fővel vállalja. Gyenesei István a bírált döntést még élesebb jelzőkkel kommentálta a portálon.

Veres Zoltán sajtófőnök kérdésünkre azt mondta: az új bizottsági struktúráról a takarékosság jegyében döntöttek. Emellett a korábbi gyakorlattal szakítva demokratikus elven választottak, vagyis mindenki szabadon jelölhetett tagokat, s szabadon is szavazhatott. Nem egyeztették az álláspontokat előtte, legfeljebb a képviselők beszélgettek egymással, tette hozzá Veres. Ezt erősíti, hogy a fideszesek indítványai egyszer sem ütötték egymást, hiszen egyik bizottsági helyen sem volt szükség „szétszavazásra”.

Kövér egyébként maga gondoskodott a somogyértosok jelöléséről, amit távollétében az egyik szocialista képviselő terjesztett elő, ám a szükséges szavazatokat egyikük sem kapta meg. A jelenlévő Gyenesei minden jelöltet, még az időközben a többséghez átült egykori társait is támogatta.



A pénzügyi bizottság elnöke Csorba Ottó (Fidesz-KDNP), alelnöke Ormai István (független) lett, és Bene Sándort, Ágoston Gábort, Majer Istvánt (mindhárman Fidesz-KDNP) és Feigli Ferencet (MSZP) választották tagnak, Kecskés Gábor, Kiss Szabolcs és Mészáros Miklós külsős tag lett. A területfejlesztési bizottságot Holovits Huba elnök és Balázs Árpád alelnök (mindketten Fidesz-KDNP) vezeti, Csik László, Hídvégi József (mindketten Fidesz-KDNP), Ander Balázs (Jobbik) és Horváth István (MSZP) kapott tagságot. Külsős tag lett Bertók László, Sárdi Árpád és Sárhegyi Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!