Közélet

2012.02.21. 20:30

Brutális adóemelés, újraindult buszgyártás, balatoni jégkocka

Címkék#Kaposvár

Újraindul a buszgyártás Kaposváron? Hogyan tiltakoznak a vállalkozók az adóemelés ellen? Kerülhet a poharunkba balatoni jégkocka? Kiderül a Somogyi Hírlap szerdai számából.

SONLINE

Összefogás a brutális adóemelés ellen

Szót kapnak a kaposvári közgyűlés csütörtöki ülése előtt az idei telek- és építményadó négy-ötszörösre emelése, és az egyeztetés mellőzése ellen tiltakozó cégvezetők. Reggel nyolckor ezzel kezdenek a városatyák. A protestálók ekkora összefogást, számos megfontolás miatt húsz év alatt sem mutattak. Most azonban elérték, amit a „brutálisnak” tartott, „bosszantóan és lekezelően” eldöntött adóemelés előtt nem: meghallgatják őket.
A témáról bővebben a Somogyi Hírlap szerdai számában olvashatnak.

Negyven új dolgozó és négy új busz márciusra

Jövő héten várhatóan 40 dolgozót vesz föl a NABI kaposvári üzeme, ahol márciustól havonta négy új autóbuszt gyártanak. Eközben újabb buszvásárlásokat pendített meg több hazai közlekedési szakember, ám a krónikus pénzhiány lelassítja a beszerzést.
A kaposvári buszgyártás jövőjéről szóló cikkünket a szerdai Somogyi Hírlapban találja.

Expedíció a balatoni jégkockáért

Balatoni jégkockát a pohárba? – tudományos expedíció indult a Balaton jegére a tihanyi limnológiai intézetből. Léket vágtak, hogy a vízminőséget és a tó jégpáncél alatti működését tanulmányozzák. A mintavételhez a magyar fejlesztésű digitális holografikus mikroszkópot használják, amely automatikusan megkeresi a vízben található mikroszkopikus élőlényeket, majd az alakfelismerő programja meghatározza és megszámolja az egyedeket.
A témáról bővebben a Somogyi Hírlap szerdai számában olvashatnak.

Két éve még többen dolgoztak

Az év végén jelentősen csökkent a versenyszféra alkalmazottainak száma, bár az év egészében többen dolgoztak vállalkozásoknál. A keresetek nőttek. A nemzetgazdaság egészében – a legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a statisztikában szereplő nonprofit szervezeteknél – az alkalmazásban állók létszáma tavaly átlagosan 2 692 000 fő volt, vagyis 10 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban.
A témáról bővebben a Somogyi Hírlap szerdai számában olvashatnak.

További cikkeinket keresse a Somogyi Hírlap szerdai számában. Tekintse meg a Somogyi Hírlap előfizetési akcióit!

Somogyi Hírlap előfizetés

Kérjen próbaolvasást!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!