Közélet

2012.02.07. 14:48

Meleg étellel segítenek a krisnások

A rendkívüli fagyokra való tekintettel szervezték meg a kiemelt ételosztási akciót a somogyvámosi krisnások.

Vigmond Erika

Lencsefőzeléket kaptak a krisnásoktól a somogyvámosi rászorulók. Sulalita Devi Dasi-Schiffrich Orsolya, a Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm kommunikációs referense elmondta: az önkormányzattal együttműködve és az általuk kiadott lista alapján kopogtatnak be a házakhoz hetente háromszor – hétfőn, szerdán és pénteken – meleg ételt osztva. Első nap ötven adagot vittek ki, de a következő alkalmakkor már hetven-hetven egy tál étellel készülnek két héten keresztül.



A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége, Ételt az Életért elnevezésű szegényélelmezési programja keretében, a rendkívüli fagyokra való tekintettel szervezte meg a kiemelt ételosztási akciót. A fővárosban tízezer adag ételt osztanak ki és további több ezer adagot országszerte, mint Eger, Debrecen, Somogyvámos, Kecskemét, Miskolc térségében, de szükség esetén, a helyi hatóságokkal együttműködve újabb osztópontokat is kijelölnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!