Közélet

2012.03.08. 13:19

LMP-erő az ámokfutás és a helyi Döbrögik ellen

Az LMP a népszavazástól azt várja, hogy ki tudják mozdítani az apátiából a közélettől elfordultakat, akik sarkukra állva kijelenthetik: elég volt a kiszolgáltatottságból.

Balassa Tamás

Az állampolgárok összefogásának erejét kívánja felmutatni a Lehet Más a Politika (LMP) az Orbán-kormány elmúlt másfél éves ámokfutásával és a helyi Döbrögik uralmával szemben. Ezt Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője mondta a kaposvári városháza előtt felállított aláírásgyűjtő standjaik előtt csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Vágó Gábor kijelentette, a munka világáról és a tankötelezettségről szóló népszavazási kampányuk találkozott a kiszolgáltatott milliók véleményével. Kedvező tapasztalatuk, hogy hatalmas lendülettel elindulhatott az aláírásgyűjtés, hétfőn óta negyvenezer támogatót szereztek kezdeményezéseiknek, s kedvezőtlen benyomásuk, hogy mennyi kiszolgáltatott ember szólítja meg őket.

Vágó Gábor elmondta: sokáig próbáltak konstruktív ellenzékként jó gyakorlatokat felmutatni, s ezzel segíteni a döntéshozást, de ennek nem volt sok foganatja, a gazdaság- és társadalompolitikai ámokfutás nem reagált érdemben ezekre. A népszavazástól azt várják, hogy ki tudják mozdítani az apátiából a közélettől elfordultakat, akik sarkukra állva kijelenthetik: elég volt a kiszolgáltatottságból.



Kutas Viktor somogyi LMP-koordinátor elmondta: áprilisig hétköznapokon három, hétvégén egy helyszínen jelennek meg a megyében, kitelepüléseikről az internetes felületeken adnak előzetes értesítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!