Közélet

2012.05.06. 13:39

Gyenesei István: nem tehetett mást a rendőrség

Vádemelési javaslattal zárta le a magánokirat-hamisítás gyanújával folytatott nyomozást Gyenesei István volt önkormányzati miniszter ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nagy László

A Székesfehérvári Városi Ügyészségnek harminc napon belül kell döntenie. Korábban megírtuk: a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság feljelentést tett tavaly szeptemberben, miután két nap alatt két egymásnak ellentmondó dokumentumot kapott Ormai István megyei képviselői mandátuma kapcsán. Gyenesei munkatársával szeptember 14-én egy olyan beadványt küldött a testületnek, amely szerint Ormai lemondott képviselői mandátumáról a mellékelt nyilatkozat értelmében. Ormai, aki korábban szakított a Somogyért Egyesülettel, azonban két nappal később közölte, hogy nem mondott le.



Állítása szerint ő nem írta alá a Gyeneseiék által benyújtott, szeptember 12-i keltezésű dokumentumot, hanem csak egy dátum nélküli biankó nyilatkozatot, még 2010-ben. Gyenesei István most lapunknak elmondta: néhány nappal ezelőtt megismerhette a teljes nyomozati anyagot.

Bizonyítást nyert, hogy Ormai István megyei közgyűlési tagságáról lemondó nyilatkozata, amit saját kezűleg írt, valódi. Annak érvényesítésére felkérte, illetve megbízta a Somogyért Egyesület elnökségét.

– A magánokirat-hamisítás nem nyert jogi bizonyítást, egyértelműen politikai motiváltságú, mesterségesen kreált ügyről van szó – mondta hozzátéve: a rendőrség az ügyészség utasítása szerint járt el, nem tehetett mást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!