Közélet

2012.05.19. 14:53

Mindig éhesek a kis focistapalánták

Promóció Mondhatni nincs olyan nap a kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskolában – amely tavaly ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját, s már bő negyedszázados múltra tekint(het) vissza a labdarúgóképzés –, amikor vagy a tornateremben, vagy pedig az iskola focipályáján ne lenne valamilyen labdás edzés.

(x)

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Az iskola 350 tanulója közül több mint 270-en ebédelnek az intézményben
[/caption]

– A Bene Ferenc Labdarúgó-akadémia bázisiskolája vagyunk; három korcsoportnak is itt vannak az edzéseik – kezdte Kulcsárné Galetics Ibolya, a kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskola igazgatónője. – A Bozsik-programban is bázis iskolaként működünk, s a Kaposvári AC-val is együttműködési szerződést kötöttünk, amelynek keretében a diákjaink megismerkednek az asztaliteniszsport alapjaival.



A kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskola tanulói nemcsak labdarúgásban és asztaliteniszben – leányok és fiúk egyaránt – jeleskednek; figyelemre méltó eredményeket érnek el a kis kosarasaik, a másodikasok úszni tanulnak, s birkózó és judós büszkeségük is van.

Az iskola 350 tanulója közül több mint 270-en ebédelnek az intézményben; közülük 214-en napi háromszori étkezést igényelnek. A változatossággal és a mennyiséggel soha nem volt probléma, a Rákócziban mindig lehet repetázni.
– A focistapalántáink állandóan éhesek. Szerencsére a két konyhásunk – akik szinte a kezdetektől fogva itt dolgoznak – jól ismerik a gyerekeket, odafigyelnek rájuk – folytatta Kulcsárné Galetics Ibolya. – Ugyanez igaz a közétkeztetést végző Pensió 17 Kft.-re is. Bármilyen rendezvényünk van – legyen az iskolai vagy városi, alapítványi bál –, számíthatunk a támogatásukra.

Aligha mondunk nagy újdonságot: a II. Rákóczi Ferenc Tagiskolában is a tésztafélék a legnépszerűbbek a gyermeksereg körében. Természetesen a rántott szelet is elfogy, s kedvelik a különféle sült húsokat is, mint ahogy gyümölcsmártásból és az ivólevekből sem igen szokott maradni. Hetente többször is kerül a gyerekek elé főként idény jellegű zöldség és gyümölcs, amikor pedig valamilyen ünnep közeleg, a menü is ünnepi formát önt, amihez az alkalomhoz illő desszert, csokifigura is jár. A Rákócziba tejcukor-, tejfehérje- és lisztérzékeny gyermek is jár; nekik külön főznek.

– Egyre több gyermeknél vesszük sajnos észre, hogy hétfőn úgy ülnek be az iskolapadba, kopog a szemük az éhségtől. Őket úgy engedjük pénteken útnak, hogy a maradék ételt elcsomagoljuk nekik – mondta búcsúzóul Kulcsárné Galetics Ibolya igazgatónő.

Mondhatni nincs olyan nap a kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskolában – amely tavaly ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját, s már bő negyedszázados múltra tekint(het) vissza a labdarúgóképzés –, amikor vagy a tornateremben, vagy pedig az iskola focipályáján ne lenne valamilyen labdás edzés. (x) Az iskola 350 tanulója közül több mint 270-en ebédelnek az intézményben -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!