Közélet

2013.04.22. 16:37

Kivágják Sissi királyné hársfáit Csurgón

Másutt büszkék lennének rájuk, itt meg kivágják a hatalmas hársokat – több panaszos telefonhívás érkezett tegnap ez ügyben Csurgóról. Úgy tudják, hogy a fákat még 1896-ban, Erzsébet királyné (Sissi) halálának emlékére ültették, a 117 éves hársok a Széchenyi tér átépítése miatt kerültek erre a sorsra.

Czene Attila

– Megyénk, Somogy egyik legszebb főtere volt, nem hiába tüntették ki Hild-éremmel is – emlékeztetett egy csurgói olvasónk. – Ráadásul mindez a Föld napján történik, amit ugyancsak borzasztónak tartok. S megnéztem, de a kivágott fák tönkjén nem láttam betegség nyomát. Remélem, hogy ebből a történelmi emlékből legalább egyet – akár bekerítve – meghagynak mementónak.



Füstös János polgármester azt mondta: a fákat nem a fő tér átépítése miatt, igaz, azzal egyidőben vágják ki. Szakértői vélemény mondta ki, hogy a fák nagyon betegek, s balesetveszélyesek. Természetesen minden hatósági engedéllyel rendelkeznek. – A megújult fő térre nagyon sok zöldnövényzetet ültetünk, lesz sok új bokor és fa is – tette hozzá Füstös János polgármester. – Szerintem az az élet rendje, hogy időnként minden megújul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!