Közélet

2013.05.18. 11:23

Bármit kérnek, mindenben próbál segíteni a Pensió

Promóció Jövőre kerek évfordulót ünnepel a kaposvári Petőfi Utcai Központi Óvoda, 2014-ben 40 évesek lesznek.

(x)

A somogyi megyeszékhely egyik legnagyobb – és egyik legnépszerűbb – ovija a Petőfi Utcai Központi Óvoda, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra; az egészséges életmódra nevelés és a mozgásfejlesztés határozza meg leginkább az arculatukat. Az intézmény – a nyolc csoportban majd kétszáz gyermekről gondoskodnak – jövőre kerek évfordulót ünnepel; 2014-ben 40 évesek lesznek. A hozzá tartozó Búzavirág Utcai Tagóvoda hat (szintén vegyes életkorú) csoporttal üzemel, ami másfélszáznál is több gyermeket jelent.
– Nagyon jó a kapcsolatunk mind a Pensió 17 Kft. vezetőivel, mind pedig az élelmezés-vezetőnkkel; bármit kérünk tőlük, mindenben megpróbálnak segíteni – kezdte Tavali Gabriella, a kaposvári Petőfi Utcai Központi Óvoda vezetője.

A Petőfi utcai oviban novemberben, a Búzavirág utcaiban pedig márciusban tartották a hagyományos alapítványi bált, amelyet a Pensió támogatott. A bál(ok) bevételét udvari játékok beszerzésére, illetve a már meglévők fejújítására, továbbá óvodai eszközfejlesztésre fordítják. Ha nagyobb eseményük van az óvodában, vagy valamilyen nevelőtestületi rendezvényt szerveznek, bátran fordulhatnak a Pensió 17 Kft.-hez.
– A Petőfi Utcai Központi Óvodában a hagyományos egészséghét egyik fő támogatója a Pensió 17 Kft.; ők gondoskodnak a vitamindús gyümölcsökről. A jövő héten csütörtökön itt nálunk a Petőfiben, másnap, pénteken pedig a Búzavirág utcaiban tartunk gyermeknapot. Mindkettő nyílt lesz, amelyre várjuk a szülőket, nagyszülőket, testvéreket közös játékra, s a Pensió is besegít majd – mondta Tavali Gabriella óvodavezető.

Sem a Petőfi, sem pedig a Búzavirág utcai óvodában nincs gond a lelkes gyermeksereg étvágyával. Ha netán esetleg valaki nem lakott jól, az kedvére repetázhat.
– A levesek kelendőek, a főzelékeknél viszont már válogatnak a gyermekek; a cukorborsó azért például mindig elfogy – folytatta Tavali Gabriella. – Ugyanez igaz a rántott húsra vagy éppenséggel a gyümölcsmártásra is. A népszerűségi lista élén természetesen nálunk is a különféle tészták szerepelnek. A gyerekek rajonganak az édes kelt tésztákért, legyen az aranygaluska, bukta, csiga vagy kalács, mint ahogy a kifőtt tészták is – mint például az ízes darázstészta vagy a bolognai spagetti – mindig nagy sikert aratnak. Járnak hozzánk tej-, tojás-, liszt- és fruktózérzékeny gyermekek: a Pensió 17 Kft. nekik külön főz.

A közétkeztetést végző Pensió 17 Kft. szem előtt tartja az egészséges életmódot: hetente többször is kerül a kis ovisok elé főként idényjellegű zöldség, gyümölcs, gyakran szerepel az étlapon barna vagy magvas pékáru, mint ahogy a joghurt és a különféle müzlis készítmények is megtalálhatók a kínálatban. A reggelire, tízóraira és uzsonnára felszolgált felvágottat is a változatosság jellemzi.

Fontosnak tartják a hagyományokat is; az ünnep sajátosságainak megfelelően készül mindig az ünnepi menü.
– Mikuláskor, karácsonykor vagy éppen húsvét alkalmával mindig jut a gyerekeknek alkalomhoz illő csokifigura, desszert. Februárban farsang idején például fánkot lakmározhatott az elégedett és boldog gyermeksereg – mondta búcsúzóul Tavali Gabriella, a kaposvári Petőfi Utcai Központi Óvoda vezetője.

Jövőre kerek évfordulót ünnepel a kaposvári Petőfi Utcai Központi Óvoda, 2014-ben 40 évesek lesznek. (x) Bármit kérnek, mindenben próbál segíteni a Pensió -->

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik