Közélet

2013.05.07. 12:04

Jelzőlámpát a tüskevári csomópontba!

A PSZP aktivistái forgalomszámlálást végeztek Jutai út, Vásártéri út, Kanizsai u kereszteződésében. Szerintük itt az ideje egy forgalomirányító jelzőlámpa telepítésének.

Vas András

– Azt javasoljuk a városi közgyűlésnek, tegyen lépéseket, hogy a Jutai út, Vásártéri út, Kanizsai u kereszteződésében, vagyis a tüskevári csomópontban forgalomirányító jelzőlámpa kerüljön felszerelésre – mondta keddi sajtótájékoztatóján Pintér Lóránd, a Polgári Szabadság Platform (PSZP) elnöke –, hiszen nagyjából akkora a forgalom, mint a Táncsics utca és a 67-es főút kereszteződésében, ahol már épül a jelzőlámpa.

A tüskevári csomópontban a PSZP aktivistái forgalomszámlálást végeztek a múlt hónap elején több napon keresztül, s ez alapján megállapították, hogy délelőtt percenként átlagosan 6-7 jármű, délután pedig ugyanennyi idő alatt 10-11 autó haladt át.– A forgalmat jelentősen befolyásolja a Kaposvár–Fonyód vasúti csomópont is – tette hozzá Pintér Lóránd. – Bár ismertek tervek, melyek szerint a kereszteződést felüljáró hidalná át, a gyenge pénzügyi lehetőségek miatt ennek megépítése a közeljövőben aligha lehetséges. Emellett a jelzőlámpás csomópont a jövőben ki tudná szolgálni a 67-es út Vásártéri útba csatlakozó nyugati, Kaposvárt elkerülő szakaszának forgalmát.

Ezek is érdekelhetik