Közélet

2013.05.14. 07:52

Várják a mintákat a megyei borversenyre

A Somogy Megyei Önkormányzat, a Somogyi Hírlap Szerkesztősége és a Szent Anna Borház hagyományőrző céllal megszervezi a Somogy megyei kistermelők és hobbi borászok V. Megyei Borversenyét.

Czene Attila

A megmérettetésre azokat a kistermelőket és hobbi borászokat hívják, akik adóraktárral nem rendelkeznek. A versenyen a borokat a Dél-Balatoni Borvidék legnevesebb borászai bírálják el, és ítélik oda az arany-, ezüst- és bronzérmekről szóló okleveleket.  A legmagasabb pontszámú borokból kerül kiválasztásra Somogy megye legjobb fehér, rosé, vörös kistermelői bora.
A versenyre nevezni kizárólag Somogyban borokkal lehet, évjáratmegkötés nélkül. Direkttermő szőlőből készült borok nem nevezhetnek. A nevezés és a borverseny helye: Szőlősgyörök Szent Anna Borház, Rekesz dűlő. Nevezés a minták leadásával egy időben és helyen: május 27-28-29, 9-17 óra között. A mintákat a borbaráti közösségek is összeszedhetik és egyben is leadhatják.



A mintákat 0,75 l borpalackokban kell leadni, fajtánként 3 palackot. A palackon fel kell tüntetni a termelő nevét, címét, telefonszámát, a bor fajtáját, a bor termelőhelyét, évjáratát. A nevezési díj 1.000 forint+ÁFA fajtánként, melyet a minták leadásával egy időben kell a helyszínen befizetni.
A borverseny – borkóstolóval és zsíros kenyér partival egybekötött – ünnepélyes eredményhirdetése június 6-án 17 órakor lesz a Lengyeltóti Művelődési Házban.
A versennyel kapcsolatos tájékoztatást ad Komáromi Ferenc (30/99-72-711) és Lábadiné Somogyi Márta (82/898-246).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!