Közélet

2013.09.07. 09:50

Second land: elértünk a fiókok legmélyére

Levetett, félretett, kidobott, elhasznált. Más megvilágításba helyezte e fogalmainkat, értékeinkhez fűződő viszonyunkat, hogy egyre kevesebb az értékünk. Vagy egyáltalán nincsen.

Balassa Tamás

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Újrahasznosítunk
[/caption]

Mert nincsen pénzünk arra, hogy legyen új értékünk. Elértünk a fiók mélyére. A régből élünk. Régből kapott szinte mindenünk. Persze érték az is, nincs nagyobb nincs gyermekkori könyveinknél, amiket gyermekeink forgatnak, ódivatú ruháinknál, amit utódaink hordanak.De minden anyag elfárad egyszer, használaton kívülre esik. Időpontja azonban kitolódott, ami nem új fejlemény, s nem is feltétlenül baj, hogy kevesebb szemetet termelünk, tovább és többen vesszük hasznát mindenünknek. Közösködünk. Kényszerből, de nem mindig kényszeredetten.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A fiókok legmélyéről jelenjük
[/caption]

Szegénységből, vagy a szegénység elkerülése érdekében. Eladunk és veszünk, másodkéz másodkézbe csap. Újrahasznosítunk. Adunk és kapunk. Figyelmességből ingyen is akár. Mert van, ahová többet mértek, mint ahol többen vannak a miértek. Ezt is megértjük végre.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Sekond land
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!