Közélet

2013.09.04. 19:10

Siófok 419 milliót költött az idén oktatásra

Az iskoláktól komoly szervezőmunkát igényel a mindennapos testnevelés, a hit- és erkölcstan, valamint a 16 óráig történő benntartózkodás.

Fónai Imre

Siófok ebben az évben szeptemberig 419 millió forintot költött oktatásra, ez is mutatja, hogy megosztott a felelősség az állam és az önkormányzatok között, a települések nem szorultak ki, komoly részt vállalnak az oktatás biztosításából – mondta szerdán Siófokon Balázs Árpád polgármester a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) dél-dunántúli szakmai tanévnyitóján. – Jó, hogy az állam az önkormányzatokkal vállvetve dolgozik, sikeres lehet ez az új modell – tette hozzá a városvezető, s azt is: a működtetési és kisebb felújítási, pályázati kiadások mellett a legnagyobb tétel a 419 millióból a hozzájárulás az étkezési díjakhoz.A fenntartói feladatok átvétele után a számos újdonságot hozó új tanévben már a minőség, a szakmai munka irányába kell elmozdulni – hangsúlyozta Marekné Pintér Aranka, a Klik elnöke. – Az iskoláktól komoly szervezőmunkát igényel a mindennapos testnevelés, a hit- és erkölcstan, valamint a 16 óráig történő benntartózkodás, mely nem új napközis csoportokat jelent, hanem élményt, értékes programot, azért, hogy a diákok szeressenek ott maradni – folytatta. – Az edzésekre, vagy más foglalkozásokra persze el lehet engedni a tanulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!