Közélet

2013.10.13. 18:45

Nagyasszonyait ünnepelte Somogy

Barcs adott otthont a hétvégén a négy – Baranya, Somogy, Tolna, Zala – megyét tömörítő Főnix Nagyasszonyok Egyesülete idei díjátadó ünnepségének, ahol a társadalom motorjait köszöntötték.

Jeki Gabriella

Porkoláb Lászlóné elnök felelevenítette: a kezdeményezés még 1996-ban indult, hogy elismerjék azoknak a nőknek a munkáját, akik társadalmi munkát végeznek a településükért. Hozzátette: Somogy 2000-ben csatlakozott a kezdeményezéshez és azóta több mint 125 nagyasszonyt avattak az országban.
A Főnix-díjjal a leginkább önkéntes munkát végző nők tevékenységét ismerik, akiket a híres történelmi nagyasszonyokhoz hasonlóan, példaként állítanak a társadalom elé.



Az idén többek közt egyesületi elnökök, táborok és foglalkozások szervezői, de helyi falutévé-vezető, önkormányzati képviselő és tolmács is kapott elismerést. Somogyból a barcsi Kelemen Jánosné, a babócsai Takács Józsefné, a somogyudvarhelyi Gulyásné Kozma Julianna, a szóládi Nagy Dániel Lászlóné, a magyaregresi Nagy Istvánné. Mellettük díjban részesült Kovácsné Deák Erzsébet, Palotai Ferencné, Sinku Pálné és Szedlacsek Józsefné. Tiszteletdíjat Karvalics Ottó és Sárdi Árpád vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!