Közélet

2014.01.09. 19:23

Soron kívüli intézkedést kért Szita Károly a közúttól

Mivel a négysávos út állami kezelésben van, ezért a Magyar Közút Zrt. feladata lehetővé tenni a biztonságos átkelést a gyalogosok számára.

Márkus Kata

Szita Károly polgármester levélben kérte a Magyar Közút Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatójától, hogy soron kívül oldják meg a kaposvári 48-as Ifjúság útja és Tallián Gyula utca kereszteződésében a biztonságos gyalogos áthaladás feltételeit.
Szita Károly azért kereste meg Németh Zsolt igazgatót, mert az elmúlt években több baleset is történt ebben a kereszteződésben. Mert a négysávos út állami kezelésben van, ezért a Magyar Közút Zrt. feladata lehetővé tenni a biztonságos átkelést a gyalogosok számára.Szita Károly a levélben idézte azt a rendőrségtől megkapott statisztikát, amely szerint a közlekedési balesetek száma folyamatosan nő a helyszínen, és az esetek egyre súlyosabb kimenetelűek. 2010-ben egy súlyos, 2011-ben kettő könnyű és egy súlyos, 2012-ben egy anyagi káros, 2013-ban viszont három könnyű, egy súlyos és egy halálos kimenetelű baleset történt.

Ezek is érdekelhetik