Közélet

2014.05.17. 16:29

Jó lesz időben felkészülni, ellepik az ellenőrök a Balatont

Nyugtaadás, foglalkoztatás és a működési körülmények széleskörű vizsgálata: visszatérő akciókra számítanak már az idegenforgalmi szezon elején is a Balaton-parti vendéglátósok, kereskedők. Várhatóan nemcsak Somogyból, hanem a környező megyékből is érkeznek majd revizorok.

Harsányi Miklós

A Kisosz szerint a legjobban védett vállalkozó a tájékozott vállalkozó. Kertész Rezső, a kereskedőket és vendéglátósokat tömörítő szakmai szervezet somogyi elnöke rámutatott: céljuk, hogy a vállalkozók megismerjék a jogszabály-módosításokat, tisztában legyenek a hatóság ellenőrzési tevékenységével.



– Ezért kistérségi fórumokat szerveztünk, melyen a fogyasztóvédelmi felügyelőség, az adóhivatal és a népegészségügyi szakigazgatási szerv munkatársai vázolták fel a főbb tudnivalókat – közölte. – Eddig már hét tájékoztatót tartottunk, legutóbb Fonyódon volt rendezvényünk, hamarosan Kaposváron találkoznak a vállalkozók.
Somogyban közel 5000 kereskedő és csaknem 2600 vendéglátós dolgozik: utóbbiak mintegy 60 százaléka a Balaton-part térségében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!