Közélet

2014.05.16. 18:02

Nem ért oda a vállalkozó, kerítésre dőlt a fa

Címkék#Kaposvár

A viharban egy a kaposvári Táncsics Mihály utcában álló hatalmas fa rádőlt Tóth József kerítésére, leszakította a villanyvezetékét. A férfi már előre látta, hogy gond lesz, mégsem tudott ellene tenni semmit.

K. G.

– Már régóta leveleztünk a kaposvári városgondnoksággal, jeleztük, hogy veszélyes a közterületen álló, óriási korhadt fa. Nem csak én, a szomszédasszonyom is szólt. Négy levelet is váltottunk – állítja a felháborodott férfi. – Azt a választ kaptuk, hogy pénz és emberhiány miatt nem tudnak kijönni. A viharos szél ketté is törte a hatalmas törzset, mint a gyufaszálat. Nem sokkal korábban álltam ki a garázsból, ha rám zuhan, nem élem túl. Elzárta az utcát, a buszok nem tudtak közlekedni, a tűzoltóknak kellett felszeletelniük a fát motoros fűrésszel. Nekem megrongálta a kerítésem, leszakította a villanyvezetékem, a kábeltévéét is, azóta nem tudom használni a garázsom. Hiába vártam segítséget az áramszolgáltatótól, az E.ON szakemberei azt mondták, hogy hozzá sem nyúlnak: a fogyasztó kötelessége megcsinálni a vezetéket a villanyórától az utcai villanyoszlopig, ha majd kész, ők rákötnek. Csakhogy Kaposváron nem kapni ilyen vezetéket, a villanyszerelők meg azt mondták, ők hozzá sem mernek nyúlni a leplombált villanyórához. A károm miatt ismét a városgondnoksághoz fordultam, azt felelték, fotózzam le, majd a biztosító fizet.

Megkérdeztük az E.ON-t, Varga Ivett sajtószóvivőtől azt a választ kaptuk, hogy a viharban kidőlt fa valóban rázuhant ügyfelük villamos vezetékére, amit egy fali horog tartott, ez kiszakadt a falból egy hatvan centi sugarú körben a vakolattal együtt. Az E.ON költsége a csatlakozó cseréje az oszloptól a fali horogig, az ügyfél hálózatába tartozó rész javítása az ő feladata és költsége, ezt villanyszerelővel tudja elvégeztetni.



Érdeklődtünk a kaposvári városházán, ahol azt válaszolták: a városgondnokságon valóban tudtak a problémáról, és intézkedtek is. A fa kivágásával megbíztak egy vállalkozót, aki sajnos nem ért oda időben. A kárt a biztosítón keresztül a városgondnokság fogja fizetni, tudtuk meg Barnay Andrea sajtómunkatárstól.
Tóth József erre azt reagálta, hogy neki nem kellene egy fillér sem, azt szeretné, ha helyreállítanák a portáját az eredeti állapotában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!