Közélet

2014.06.02. 16:32

Utak, járdák európai színvonalon

Újabb útszakaszokat és járdákat korszerűsítenek Kaposváron: napokon belül elkezdődik a Bereck Sándor program második üteme.

Harsányi Miklós

Az elmúlt 3,5 évben  jelentős munkát hajtottak végre a városban: 28 kilométer hosszú járda, illetve 24 kilométer útszakasz újult meg.
– Elértük, hogy egyetlen egy belterületi földút sincs – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. – De nem állunk le, célunk az európai színvonalú út- és járdaállapotok megteremtése a városunkban.

A megyeszékhelyen 280 kilométer hosszú járda és 230 kilométernyi útszakasz található. Szita Károly közölte: a Bereck Sándor program második üteme a napokban elkezdődik. S egyúttal kérte a kaposváriak megértését és a türelmét, mert nagyon sok, közel 50 helyen járda-, illetve útkorlátozás lép életbe, de mindez azért, hogy a kivitelezők a nyári szünidőben végezzenek a munkával.Elhangzott: a csomópontok jelentős részénél is sikerült előrelépni. A 48-as Ifjúsági útján – a Penny áruház közelében – forgalomirányító rendőrlámpa épül majd, az állami beruházáshoz a város is jelentős pénzt ad. Szita Károly a közeljövő feladatai kapcsán kitért rá: a zártkertekben is elindul az idén a korszerűsítési program, ennek során közel 30 utca útja újul meg.

Ezek is érdekelhetik