Közélet

2014.07.07. 14:55

Rosszabb lett az út aszfaltozás után Siófokon, mint előtte volt

Nem értik, mi történt az utcájukkal a siófok-kiliti Tanács köziek. Olvasóink azzal keresték meg lapunkat: úgynevezett hidegaszfaltozást végeztek, melynek következtében az út (melyen többek között a helyijáratos autóbusz is közlekedik) állapota rosszabb, mint előtte volt: száraz időben kavics- és kátrányfelverődés bosszant, az egyenetlen-hullámos útfelületen esőben gödrökben áll a víz.

Fónai Imre

Az utcabeliek meglepetten tapasztalták, hogy felfestették már az útburkolati jeleket is, ami ara utal: a kivitelező végzett a munkával. Egy ízben a kivitelező egyik vezetője is a helyszínen járt, őt is kérdőre vonták a lakók, mire azt felelte nekik: ha nem értenek hozzá, ne szóljanak bele, ez első osztályú minőségű út.Magunk is „teszteltük” a Tanács közt és igazat kell adnunk az utcabeli panaszosoknak; különösebb hozzáértés sem szükséges ahhoz, hogy megállapítsuk: valóban rosszabb mint volt, márpedig aligha ez volt a cél, aligha ezért fizetett a város. Meg is kerestük a siófoki önkormányzatot, s a városháza azt válaszolta: első osztályú munkát kér a vállalkozótól az önkormányzat. Július 15-ig ilyen minőségben kell kijavítania a Tanács köz útburkolatát.

Az elmúlt időszakban elvégzett aszfaltozás minőségét a munkát megrendelő önkormányzati hivatal mellett a lakosság is kifogásolta. Az önkormányzat nem vette át a munkát, és felszólította az útburkolat javítására szerződött vállalkozást arra, hogy a hónap közepéig a kiírásban szereplő műszaki tartalomnak megfelelően, első osztályú minőségben végezze el a hidegaszfaltozást.

Ezek is érdekelhetik