Közélet

2014.08.08. 16:14

Siófok: megújult ambulancián látják el a gyermekeket

A felújított gyermekambulanciát adták át pénteken a siófoki kórházban. Tavaly több mint ötezer kis beteget láttak el az ellátási terület negyven településéről, tudtuk meg Inczeffy István főigazgatótól; tették ezt egy kezelővel, kisebb váróval, ehhez képest mostanra kétszeresére nőtt a gyermekambulancia területe és két kezelőben is fogadni tudják az ellátásra szorulókat.

Fónai Imre

Az európai elvárásoknak megfelelő környezetet szerettek volna kialakítani – hangsúlyozta a főigazgató, Török Krisztina, a kórházakat fenntartó Gyemszi vezetője pedig azt emelte ki: szervezetüknek korábban csak arra futotta, hogy az adósságállománytól sújtott intézmények támogatására koncentráljon. – Sikerült azonban mára annyit spórolnunk, hogy mintegy „jutalomként” azoknak a kórházaknak is juttatni tudtunk, melyeknek évek óta stabil a gazdálkodása; ilyen a siófoki is – tette hozzá Török Krisztina.

Balázs Árpád siófoki polgármester arra emlékeztetett: amikor a kórházak kikerültek az önkormányzati fenntartásból, sokan féltek, hogy mi lesz az intézményekkel. – Én kezdettől fogva örültem, hogy több felelőse is lesz a siófoki kórháznak, hiszen a város továbbra is felelősnek érzi magát az intézmény sorsáért, s lám, a fenntartó is részt vesz a fejlesztésekben, forrást teremt hozzá; ehhez a mostani 25 millió forintos beruházáshoz és a kórházbővítés befejezéséhez is.Balázs Árpád kiemelte: a civil szféra is megmozdult, hiszen jótékonysági strandfocitornán, illetve a víztornyot megmászó szuperhősök rendezvényén is a gyermekosztálynak gyűjtöttek. Ez alkalommal adták át a Szuperhősök elnevezésű akcióból vásárolt légzésfunkciós és gyógyszeradagoló készüléket, mely a légzési betegségek diagnosztizálásában segít.
A kórházbővítés befejezésén túl Witzmann Mihály országgyűlési képviselő azt is megemlítette: újabb sikeres pályázat révén 150 millió forintból energetikai korszerűsítést hajthat végre a siófoki intézet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!