Közélet

2015.01.23. 07:54

Böhönyéről a zuglói jegyzői székbe

Hoffmanné Németh Ildikó nyerte el nyílt pályázaton Budapest XIV. kerületének jegyzői posztját.

A. V.

Zugló önkormányzati hivatalának vezetője korábban böhönyei körjegyzőként dolgozott, előtte pedig 2003–2007-ben a megyei, 2007 és 2010 között a regionális közigazgatási hivatalt vezette Kaposváron. A főváros egyik ellenzéki vezetésű kerületéből októberben távozott a jegyző, s pártcsatározások miatt hónapokig nem sikerült megtalálni az utódját. A helyi MSZP a szocialisták addigi frakcióvezetőjét szerette volna a pozícióban látni, akit azonban Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért polgármestere megvétózott. Végül nyílt pályázatot írtak ki, ezen lett befutó Hoffmanné Németh Ildikó.



Nem ő az egyetlen egykori somogyi potentát, aki az új önkormányzati ciklusban Budapesten talált munkát magának. Lamperth Mónika, aki 1998 és 2010 között háromszor nyerte meg a kaposvári körzetet az országgyűlési választásokon, s 1994-től húsz éven át dolgozott parlamenti képviselőként – 2002–08 között előbb belügy-, majd önkormányzati és területfejlesztési, végül szociális és munkaügyi miniszter is volt – tavaly november óta a szintén ellenzéki irányítású – a polgármester Hajdu László a Demokratikus Koalícióból – XV. kerület jegyzője, s ő is pályázaton nyerte el a posztot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!