Közélet

2015.03.29. 20:28

Májustól a Munkácsyban lehet TELC nyelvvizsgát tenni

Májustól ismét lehet TELC nyelvvizsgát tenni Kaposváron, elfogadták ugyanis a Munkácsy Mihály Gimnázium akkreditációját.

Márkus Kata

Májustól ismét lehet TELC nyelvvizsgát tenni Kaposváron. Az új vizsgahely ugyanis megkapta akkreditációs levelét.



Mint arról korábban beszámoltunk, azért nem lehetett TELC nyelvvizsgát tenni a városban, mert a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (Budapest), mint vizsgaközpont felmondta a Kaposvári Egyetemmel, mint vizsgahellyel kötött szerződését. Az egyetem akkori tájékoztatása szerint a vizsgaközpont az együttműködési megállapodás nyújtotta jogi kereteken belül, egyoldalúan, indoklás nélkül mondta föl a megállapodást február 16-i hatállyal.

Az új nyelvvizsgahely, a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium vezetése azonban a napokban átvehette az akkreditációs levelét. Gyallai Katalin, a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatója arról tájékoztatta a lapunkat, hogy ennek köszönhetően ismét lesz lehetőség ilyen nyelvvizsgát tenni Kaposváron. – A május tizenhatodikára meghirdetett TELC nyelvvizsga már a Munkácsy Mihály Gimnáziumban lesz – mondta Gyallai Katalin igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!