Közélet

2015.04.01. 19:05

Somogyi kistermelők és hobbi borászok versenye

A Somogyi Hírlap szerkesztősége, a Szőlősgyöröki Hegyközség, a szőlősgyöröki Szent Anna Borház, valamint a szőlősgyöröki önkormányzat az idén is megszervezi a már hagyománnyá vált Somogy megyei kistermelők, hobbi borászok és bortermelők VII. Megyei borversenyét.

SH

A megméretésre tisztelettel hívja mindazokat a kistermelőket, hobbi borászokat és bortermelőket, akiknek bora Somogyban termett és nem direkt termő szőlőből készült. Nevezni fehér, rose és vörösborokkal lehet, évjárat megkötés nélkül. A legmagasabb pontszámú fehér, rose és vörösbor elnyeri a borverseny legjobb fehérbora, roseja és vörösbora kitüntető címet és az oklevélen kívül értékes jutalomban is részesülnek. A felajánlott különdíjak az aranyéremben részesülök között kerülnek kiosztásra.



A versenyen a borokat a Dél-Balatoni Borvidék legnevesebb borászai bírálják el, és ítélik oda az arany-, ezüst- és bronzérmekről szóló okleveleket.
A borverseny helye: Szőlősgyörök, Szent Anna Borház, Rekesz dűlő. Itt lehet leadni a mintákat az alábbi napokonon: 2015. április 12-én (vasárnap) és 13-án (hétfőn) 9-16 óra között. A borversenyre nevezni mintánként három darab, 0,75 literes palack borral lehet. (A palackon fel kell tüntetni a termelő nevét, címét, email címét, telefonszámát, a bor fajtáját, a bor termőhelyét, valamint az évjáratát.) A nevezési díj 1270 forint fajtánként.
A borverseny – borkóstolóval és meglepetés étellel egybekötött – ünnepélyes eredményhirdetése az újjonan épült szőlősgyöröki Kultúrházban lesz április 23-án 17 órakor. A versennyel kapcsolatos tájékoztatást ad Komáromi Ferenc (30/99-72-711).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!