Közélet

2015.05.10. 09:38

Vasárnapi boltzár: a DK közös fellépést javasol

A három érintett megye közgyűlése együttesen kérje a vasárnapi boltbezárás alóli felmentést a Balaton-régióban, a nyári szezon idejére – ezt kezdeményezte Kolber István (DK) a Somogy megyei közgyűlés legutóbbi ülésén, majd szombaton erről beszélt siófoki sajtótájékoztatóján.

Fónai Imre

– Tartson együttes ülést a három megyei közgyűlés, melyre hívja meg a Balatoni Szövetség és a Balaton Fejlesztési Tanács képviselőjét  is – így Kolber. – Így, együttes erővel, nyilvánítsuk ki határozottan, hogy a balatoni régió, a  turizmus érdeke a vasárnapi nyitva tartás. A somogyi közgyűlés már megfogalmazott ilyen kérést, de édeskevés hatása volt. a kormány nemhogy enyhített volna a boltbezárási rendeleten, hanem inkább szigorított rajta.



Kolber István szerint míg korábban a heti kiskereskedelmi forgalom 18 százaléka bonyolódott le vasárnap, addig ez az arány a Balaton-parton nyáron lényegesen nagyobb, már csak azért is: a turizmus egyre inkább áttevődik a hétvégére. Arra is emlékeztetett: a kilencvenes és a kétezres években volt példa egy-egy alkalommal együttes ülésre. A zalai és a veszprémi DK-s közgyűlési képviselő is előadta a  javaslatot a saját közgyűlésében. A somogyi közgyűlés támogatja a három megye közös fellépését a vasárnapi boltzár ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!