Közélet

2015.07.29. 15:30

Emberi fogyasztásra alkalmatlan az ivóvíz Barcson

Barcson, Drávaszentesen és Somogytarnócán a vezetékes víz közvetlen emberi fogyasztásra nem alkalmas, csak minimum 15 perc forralás után.

K. G.

Emberi fogyasztásra alkalmatlan a barcsi ivóvíz, emiatt lajtos kocsi jár majd a városban. A lakók közül sokan arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy megijedtek attól, fertőzött lehet a vizük. Elterjedt a hír, hogy az ivóvíz minőségét javító rendszer munkálatai közben, egy cső lefektetésekor kerülhetett baktérium az ivóvízbe.A DRV Zrt. arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy Barcson, Drávaszentesen és Somogytarnócán szerdától a vezetékes víz közvetlen emberi fogyasztásra nem alkalmas, csak minimum 15 perc forralás után. A településeken folyamatosan lajtos kocsik biztosítják az egészséges ivóvizet. A vízellátás helyreállítása érdekében a vízellátó rendszert fertőtleníti a szolgáltató. Ennek befejezésekor, illetve a vízminőség ellenőrzése után azonnal értesítést adnak ki a korlátozás feloldásáról. Az intézkedés visszavonásig érvényes, addig a fogyasztók türelmét kérik.

Társaságuk a közegészségügyi hatósággal egyeztetve a legkisebb közegészségügyi kockázatot megelőzve döntött a szükségvíz ellátás elrendelése mellett, tudtuk meg Gyarmati Judit sajtószóvivőtől. Hálózatmosatást végeznek, amely várhatóan a hét folyamán befejeződik, erről a szolgáltató külön értesíti majd az önkormányzatot.
Felhívtuk Barcs polgármesterét, Karvalics Ottó szerint nem igaz, hogy elzárták volna a vizet a településen. Probléma valóban van az ivóvízzel, tette hozzá, de sokat tettek ez ellen az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetik