Közélet

2015.07.30. 15:10

Klik-tartozás: elzárja a gázt az E.ON több somogyi iskolában

Információink szerint sokmilliós adósságot halmozott fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) az E.ON gázszolgáltatóval szemben, ezért a cég elkezdte lekapcsolni a rendszerről több somogyi település iskoláját.

A. V.

Mernyén csütörtökön zárták el a gázt, Somogyjádra pedig pénteken délelőtt tizenegy órára vonulnak ki a szakemberek, de úgy tudjuk, több település is érintett, méghozzá nemcsak Kaposvár környékén, de a siófoki tankerületben is.
– Budapesten vagyok, így telefonon értesültem róla, hogy elzárták a gázt az iskolában – felelte megkeresésünkre Kisfalusi András, Mernye polgármestere. – Komoly probléma ez számunkra, ugyanis az intézményben működik a szociális konyha, ami a 62 helybélire és az óvodásoknak főz, emellett innen látják el Somogygeszti, Polány, Ecseny, Szentgáloskér, Somodor és Felsőmocsolád szociális étkeztetését is, közel kétszáz adag ételt főznek naponta.A somogyjádi iskolába pénteken érkezik meg az E.ON, s a település számára szintén óriási nehézséget okoz majd, hogy nem lesz gáz a konyhán.
– Ott főznek az óvodásokra, a szociális otthon lakóira és a szociális étkeztetésben résztvevőkre – mondta Lőrinczné Kiss Ilona polgármester. – Emellett innen látják el Osztopánt, Eddét, Jutát, Várdát és Alsóbogátot is. Úgy tudom, több intézményre hasonló sors vár, ugyanis a Klik állítólag nem fizette a gázszámlákat, s most már részletfizetést sem fogad el, egy összegben kéri a tartozást.

Természetesen az ügyben megkerestük a Klik kaposvári tankerületét is, ahonnét későbbre ígértek választ kérdéseinkre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!