Közélet

2015.07.01. 17:25

Légi akció: Gripen-tankolás Orci felett - fotók

Nem mindennapi látványnak volt tanúja lapunk egyik olvasója: több repülő és vadászgép szállt a légtérben. Az illető arról számolt be, hogy a falu felett négy teherszállító repülőgépet látott, melyet három vadászgép kísért. A férfi feltűnőnek találta az esetet, szerinte fontos ügyről lehet szó.

Harsányi Miklós

– Nagyjából 10 percenként szálltak el a térségben a gépek, mindegyik teherszállító-repülőt külön-külön három vadászgép kísért – mondta. – Taszár irányából Kaposfüred felé tartottak a repülők.
A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya lapunkat szerdán arról tájékoztatta: a fotók Orci térségben, a Gripen légi utántöltési kiképzésről készültek.



Hende Csaba honvédelmi miniszter múlt heti kecskeméti sajtótájékoztatóján közölte: az elmúlt öt évben nőtt a kiképzett pilóták és a műszaki személyzet létszáma, több és jobb kiképzés valósult meg, jelentősen nőtt az illetmény, és új képességek megszerzésével nagy mértékben javult a magyar légierő helyzete.
A távirati iroda beszámolója szerint a pilóták létszáma 20-ról 32-re, a kiképzett műszaki személyzeté 56-ról 91-re nőtt. A repülési órák és a szimulátorban eltöltött órák száma pedig – ez 2009-ben száz órát visszaesett, összesen 1484 óra volt – 2014-re 2632 órára emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!