Közélet

2015.08.15. 08:02

Vécének használták a buszvárót: vita volt, tüntetés nem Gyugyon

Jelenka György polgármester határozottan cáfolta, hogy tüntetés lett volna, annyit azonban elismert, valóban volt egy nagyobb vita a település lakosai között.

K. G.

Egy olvasónk e-mailban jelezte, hogy tüntettek a helyi romák ellen Gyugyon. Megkérdeztük Jelenka György polgármestert, aki határozottan cáfolta, hogy tüntetés lett volna, annyit azonban elismert, hogy valóban volt egy nagyobb vita a település lakosai között.



A helyiek azon háborodtak fel, hogy valaki négyszer egymás után vécének használta a buszmegállót, és ott végezte el a nagydolgát. Ez ellen tiltakoztak a környékbeliek, de a spontán megmozdulásnak nem volt rasszista éle, mert a régóta Gyugyon élő romák is vitatkoztak az újonnan betelepülőkkel, és megpróbálták felhívni a figyelmüket az együttélés szabályaira.

Tettlegességre nem került sor, de a rendőrség is kivonult a parázs vitához, de azóta béke van a faluban, tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!