Közélet

2015.08.06. 07:59

Virággal buszra szállni tilos?

Normális magyarázatot nem adott, hogy miért, jegyet sem akart adni és nem engedett felszállni – így beszél a buszsofőrről egy felháborodott nyugdíjas hölgy, aki sírva fakadt, annyira megalázottnak érezte magát.

K. G.

Vasárnap szállt fel a lakóhelyén, Ötvöskónyiban egy helyközi járatra, amely Balatonmáriáról tartott Barcsra. A barátnőjéhez igyekezett Nagyatádra, akit virággal akart meglepni.

– Még csak csokornak sem volt mondható, öt-hat szál kerti virág, vázába szánt kedvesség volt. A megállóban hárman szálltunk fel, a többiek a előreengedtek, de fiatal buszsofőr azonnal rám förmedt: „Maga azzal a virággal nem szállhat fel, vagy eldobja vagy beleteszi egy szatyorba!” Azt is hozzátette, hogy már volt ebből probléma, de mással nem indokolta. Ledermedtem ettől, mert nekem a mosoly a fegyverem, de akkor már nem volt jókedvem. Végül engedett felszállni, de úgy kellett kivennem a kezéből a jegyet. Annyit vitatkoztunk, hogy a végén rosszul lettem, és a nagyatádi buszállomáson sírva panaszoltam el a történteket a forgalmi szolgálattevőnek. Ő türelmesen és készségesen végighallgatott, a panaszkönyvet is odaadta, de nem foglalt állás – mondta a nyugdíjas, aki csak arra tud gondolni, hogy az esetleg lehulló virágszirmokat nem akarta utána takarítani a sofőr.
A hölgy hozzátette: megérti, hogy mindenki frusztrált és ideges, az állandó létbizonytalanság sokakat felőröl, de az a kérése, hogy a buszsofőrök igyekezzenek emberi hangon beszélni az utasokkal.



A történtekről megkérdeztük a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-t. Rossprim Nándor sajtóreferens a válaszában arról biztosította az utast, hogy a felvetett panasznak a kollégái utánanéznek, kivizsgálják, ennek eredményéről később tájékoztatást küldenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!