Közélet

2015.10.30. 16:57

Kevés a szakmunkás - újabb lejtmenet előtt az építőipar?

Az Iposz somogyi elnöke szerint a gondokat tetézi, hogy egyre nagyobb hiány van a felkészült, tapasztalt szakmunkásokból.

Harsányi M.

Az előző negyedévinél országosan sokkal kevesebb építőipari cég szűnt meg a harmadik negyedévben, de az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató szerint nincs ok az örömre. Az utolsó negyedévben megint sok társaságot töröl majd a cégbíróság. Öröm viszont, hogy nem aktív vállalkozások jutnak erre a sorsra, s egyre kevesebb a felszámolás útján megszűnő cég.



Budai Ferenc, az Iposz somogyi elnöke elmondta: több pályázati forrásból megvalósuló építkezés decemberben befejeződik. S meglehetősen nagy az esély arra, hogy 2016 első felében újra hullámvölgybe jut a somogyi építőipar. Különösen a tőkeszegény családi- és mikro vállalkozások kerülhetnek veszélyes helyzetbe, a társaságok jelentős részének nincs kellő tartaléka.
– A gondokat tetézi, hogy egyre nagyobb hiány van a felkészült, tapasztalt szakmunkásokból – hangsúlyozta. – Sokan külföldre mentek dolgozni, s újabb dolgozók akarnak Ausztriában, Németországban elhelyezkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!