Közélet

2015.10.27. 15:57

Mentőállomást avattak Kadarkúton

Átadták az új mentőállomást Kadarkúton, ezzel a dél-somogyi terület a mentés szempontjából teljesen lefedettnek számít, negyed óra alatt odaérhet a mentőautó mindenhová, ahol számítanak a segítségre.

Kovács Gábor

18 település tartozik a kadarkúti mentőállomáshoz, 7058 fő ellátását biztosítják. A beruházás több mint 166 millió forintból valósult meg. Öt éve határozták el a létrejöttét, tudtuk meg Karsai József kadarkúti polgármestertől, tavaly tették le az alapkövet, és az idén júliusban már elkészült a létesítmény.



Új mentőautót kaptak, a személyzet rendelkezik a megfelelő képesítéssel és gyakorlattal. A 12 dolgozójuk közül hatan kadarkútiak, hatan pedig a környező településeken élnek. Szeptember végén Böhönyén avattak mentőállomást. Az új somogyi mentőállomásokkal csökkent annak a 22 térségnek a száma, ahol eddig fizikai képtelenség volt teljesíteni a negyed órát.

A tervek szerint még az ősszel az igali mentőállomás következik, akkor Somogyban mindenhol megvalósítható lesz a tizenöt perces kiszállás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!