Közélet

2015.10.19. 16:46

Több szociális tűzifát vehetnek a szegényeknek Somogyban

A tavalyi fűtési szezonhoz hasonlóan 212 somogyi önkormányzat pályázatát fogadta be a Belügyminisztérium a szociális tűzifa programban, a napokban történt döntés értelmében Somogyba 231 millió 917 ezer forintért vehetnek tüzelőt a rászorultaknak a települések. Ez hárommillió forinttal nagyobb összeg a tavalyihoz képest – derült ki a szaktárca szerkesztőségünknek megküldött tájékoztatójából.

Sonline

A legtöbbet az idén Lábod költheti el az adatok alapján, a falunak több mint ötmillió forint áll hamarosan rendelkezésre, hogy legkésőbb február 15-ig tüzelőt biztosítson a rászorultaknak, a legkevesebbet 71 ezer forinttal Hosszúvíz és Libickozma költheti el erre a célra.



Az önkormányzatok saját rendeleteik alapján határozzák meg, kinek járjon a szociális tűzifából. Országosan a döntés értelmében 2033 önkormányzat 153 ezer 161 erdei köbméter tűzifát vásárolhat, 152 önkormányzat pedig 68 ezer 246 mázsa barnakőszenet vehet. A településeknek április 15-ig kell elszámolniuk a kapott összeggel, a kiírás szerint a most következő fűtési szezonban érvényes programban összesen hárommilliárd forint állt rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!