Közélet

2015.11.24. 10:42

Közmunkások gyűjtik az aláírást a bevándorlók ellen Jákóban

Közmunkásokkal gyűjtetnek aláírást a bevándorlókat kötelezően szétosztó uniós kvóta ellen Jákóban, hívta fel a figyelmet a jelenségre egyik olvasónk.

K. G.

Állítása szerint munkaidőben zajlott az aláírásgyűjtés, miután délben a pihenőhelyükön felkérték a közmunkásokat a feladatra. A bejelentő, aki a nevét nem akarta nyilvánosságra hozni, nem az aláírásgyűjtés célját kifogásolta, hanem azt, hogy ez nem a közmunkaprogram része. A munkaügyi központhoz is szándékozik fordulni, hogy megtudja, ott bejelentették-e ezt a tevékenységet.



Jákó polgármestere, Kovács János a Fidesz-KDNP színeiben indult és nyert az önkormányzati választáson. Magához közelállónak érzi a kormány céljait a bevándorlás kérdésében.
– Valóban behívattam a két közmunkás hölgyet, és megkérdeztem, hogy megcsinálják-e az aláírásgyűjtést nekem. Azt válaszolták, hogy szívesen, éjjel kettőkor is. Megkértem őket, hogy menjenek be a helybeliekhez, és írassák alá az íveket, ha tudják. De erre egy nap szabadságot kaptak, nem munkaidőben gyűjtötték az aláírásokat! Kivették azt a délutánt – állította Kovács János.



A két közmunkás hölgy korábban a kertészetben dolgozott, de a hidegebb őszi idő beálltával most söprögetnek, takarítanak a faluban. December 31-ével lejár a foglalkoztatásuk.
– 520 szavazópolgár van Jákón, eddig 140 aláírás gyűlt össze, mert sokan tartanak a terrorveszélytől. Csak két hely volt, ahonnan elzavarták a „ kislányokat. ” Egyébként a két közmunkás is aláírta az ívet, de nem a munkahelyen, hanem otthon – tette hozzá Kovács János.
Jelenleg harminc közmunkás tevékenykedik a faluban, tizenöt nő és tizenöt férfi. Az utóbbiak éppen a külterületi dűlőutakat, ahogy a polgármester fogalmaz, a gyepűt tartják rendben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!