Közélet

2015.11.09. 14:30

Milliárdos üdülőbiznisz Balatonakarattyán két Matolcsyval a háttérben

A Matolcsy Gyöngyi polgármester által vezetett Balatonakarattyán vettek üdülőt a jegybankelnök védőszárnyai alatt dolgozó "nemzeti értékvédők" - írja a NOL.hu.

Sonline

A Matolcsy György vezette MNB hat alapítványa nettó 890 millió forintért a a jegybankelnök felesége, Matolcsy Gyöngyi polgármester felségterületén lévő hat hektáros MÁV gyermeküdülőt szerezte meg, az információk szerint az ingatlan egy vezetéstudományi iskolának ad majd otthont - írja laptársunk, a NOL.hu.

Az MNB alapítványok honlapján az olvasható: a MÁV Vagyonkezelő Zrt. pályázatán az eredeti, 890 millió forint plusz áfa hirdetési áron vásárolták meg a balatonkenesei MÁV-üdülőt. Nem tévedés, hogy Kenesét írnak, holott a több mint hat hektáros, jelentős vízparti területtel rendelkező ingatlan a szomszédos Balatonakarattyához tartozik.



A település honlapja szerint még testületi üléseket is tart a terület rendezvénytermében a Matolcsy György jegybankelnök felesége, a 2014-ben független színekben, Fidesz-támogatással választást nyert Matolcsy Gyöngyi polgármester által vezetett balatonakarattyai önkormányzat.  Az akarattyaiak nem túl régen, 2012-es népszavazáson döntöttek a leválásról Balatonkeneséről, a szakítás a tavalyi önkormányzati választások óta hatályos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!