Közélet

2015.11.08. 16:40

Új traffipaxkapuk a Balatonnál: csupán csak pénzlehúzás?

A déli parton egyebek között Siófokon és Balatonföldváron terveznek kameraerdőt a hetes főút mentén, de egyelőre még egyik helyütt sem áll.

F. I.

Pénzlehúzási és megfélemlítési szándék – ezt gyanítja a balatontipp.hu az új fix traffipaxok, kamerás mérő-, megfigyelőkapuk telepítésének Balaton-parti helyeit áttekintve. Még sehol sem működnek ezek a „mindent látó” figyelőpontok (büntetőpontok?), de több helyütt állnak már, másutt pedig még csak tervezik a telepítést.



„A közlekedés biztonságának javítása volt a cél” – emlékeztet a balatoni hírportál, ám sorra veszi az északi és déli part figyelőpontjait, majd azt állapítja meg, hogy a legtöbb helyütt régóta még csak baleset sem történt, ellenben kitűnően belátható helyeken vannak.
A déli parton egyebek között Siófokon és Balatonföldváron terveznek kameraerdőt a hetes főút mentén, de egyelőre még egyik helyütt sem áll. Földváron egy régi típusú dobozos fix traffipax van (akár csak Balatonszárszón), amibe időközönként tesznek kamerát. Kérdés, hogy ezek is maradnak-e, vagy megszűnnek, ha üzembe állnak az új megfigyelőpontok?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!