2015.12.29. 17:02
A juhbeles beelőzte a műbeles virslit
Az év vége hagyományos csemegéje a virsli: az esztendő ezen időszakában az átlagos évközi mennyiség öt-hatszorosa is elfogy.
A szakemberek szerint a jó virsli alapja a fűszerek mellett a megfelelő minőségű hús és szalonna, és persze az sem mindegy, hogyan tálalják: nem szabad főzni-forralni: nyolcvan fokon kell melegíteni, ennél magasabb hőfok már íz- és formavesztéssel jár.
– Az elmúlt években átalakultak a hazai vásárlói szokások – jegyezte meg Ponekker László, a kaposvári Privát-Hús ügyvezetője. – Függetlenül a minőségétől, egyre inkább háttérbe szorul a műbeles fajta. Korábban a juhbeles csak az év végén számított népszerűbbnek, mára viszont már év közben is kelendőbb.
Köszönhetően többek között az egyre pénztárca-barátiabb ár-értékaránynak, valamint a vásárlói igények emelkedésének. Utóbbit igazolja, hogy fűszerezésében a magyaros ízvilághoz jobban passzoló debreceni forgalma is megugrott: zsírosabb, fűszeresebb, szaftosabb, kiváló alanya tehát az év végi „bűnözésnek”...