Közélet

2015.12.29. 17:02

A juhbeles beelőzte a műbeles virslit

Címkék#Kaposvár

Az év vége hagyományos csemegéje a virsli: az esztendő ezen időszakában az átlagos évközi mennyiség öt-hatszorosa is elfogy.

A. V.

A szakemberek szerint a jó virsli alapja a fűszerek mellett a megfelelő minőségű hús és szalonna, és persze az sem mindegy, hogyan tálalják: nem szabad főzni-forralni: nyolcvan fokon kell melegíteni, ennél magasabb hőfok már íz- és formavesztéssel jár.



– Az elmúlt években átalakultak a hazai vásárlói szokások – jegyezte meg Ponekker László, a kaposvári Privát-Hús ügyvezetője. – Függetlenül a minőségétől, egyre inkább háttérbe szorul a műbeles fajta. Korábban a juhbeles csak az év végén számított népszerűbbnek, mára viszont már év közben is kelendőbb.

Köszönhetően többek között az egyre pénztárca-barátiabb ár-értékaránynak, valamint a vásárlói igények emelkedésének. Utóbbit igazolja, hogy fűszerezésében a magyaros ízvilághoz jobban passzoló debreceni forgalma is megugrott: zsírosabb, fűszeresebb, szaftosabb, kiváló alanya tehát az év végi „bűnözésnek”...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!