Közélet

2015.12.21. 08:00

Elnézést kért a szolgáltató - 475 forintos engedmény a vízdíjból

Jóváírta a DRV Zrt. a most kézhez kapott decemberi számlán azt az egy köbméteres ivóvíz engedményt, melyet a nyári, közel egy hónapig tartó havária helyzet miatt ígért a barcsiaknak. A nettó 475 forintos szolgáltatási díj kedvezmény mellett levelében a szolgálató elnézést kért a rendkívüli helyzet okozta kellemetlenségekért, és megköszönte a felhasználók együttműködését.

J. G.

Az engedményt egy jóváíró számla tartalmazza, amely nem vonatkozik a 60 napot meghaladó fizetési késedelembe lévő felhasználókra. A DRV Zrt. emellett felhívta a figyelmet, hogy a hatályos jogszabály megtiltja az ivóvíz közműhálózatba bekapcsolt házi ivóvízhálózat és a saját célú vízkivételi mű fizikai összekötését.



A hálózat szennyezése igen komoly következményekkel járhat, amely egészségkárosodást is okozhat és hatósági eljárásokat vonhat maga után. Mint ismert, Barcson, Drávaszentesen és Somogytarnócán július 29-én bakteriális fertőzöttség miatt a közegészségügyi hatóság vízkorlátozást rendeltek el, melyet augusztus 17-ig tartottak fenn.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!