Közélet

2016.01.25. 15:27

Pálinka, szerelmünk: somogyi champion díj a Quintessence-en

Részvételi csúcsot döntött a Quintessence pálinkaverseny a Miskolc melletti Ongán: a helyi kulturális egyesület által hetedik alkalommal megrendezett viadalon – mely Kövér László, az országgyűlés elnöke fővédnöksége alatt zajlott – az országos bajnokságnál is több, összesen 1132 mintát bírált el három nap alatt a zsűri.

Vas András

Az immáron Magyarország második legrangosabb pálinkaversenyének számító rendezvényre valamennyi jelentős kereskedelmi főzde mellett megannyi bér- és magánfőző, közöttük természetesen több somogyi is nevezett, s utóbbiak közül többeknek a lillafüredi eredményhirdetésen is komoly szerep jutott.



A legeredményesebb megyebelinek a kaposvári Gyenesei István mondhatta magát a viadal végeztével, ugyanis négy ezüstérmes párlata mellett körte- és vadalmapálinkája arany minősítést érdemelt ki, míg 2014-es negyven fokos körtéjét champion díjjal jutalmazták.

A zamárdi Pach Gábor két pálinkája bronz, egy pedig ezüstérmet ért a zsűrinél, míg a kaposvári Galántai János három bronzérmes pálinkával térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!