Közélet

2016.02.18. 19:28

Négy őselem a Munkácsy-esten

A hagyományos Munkácsy-estet rendezték meg csütörtökön este: Gyallai Katalin igazgatónak ítélték oda a Pelle-díjat, a diákok igényes műsora nagy elismerést aratott.

Harsányi Miklós

– Siessünk, hogy legyen még helyünk – mondta feleségének egy férfi bő húsz perccel a kezdés előtt. Volt alapja a kérésnek: diákok, családok, mai és egykori tanárok is szép számmal érkeztek a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium aulájába. Mely otthont adott az intézmény hagyományos estjének, a rendezvény tematikája a négy őselem – a föld, a víz, a levegő és a tűz – köré fonódott.



Aki csak egyszer is részt vett már az ünnepségen, tisztában lehetett azzal: igényes, szórakoztató műsorfolyam vár a nézőseregre. Ezúttal sem csalódhatott a népes közönség, s a csütörtök esti rendezvényhez fotó- és rajzpályázat is kapcsolódott, ahol az alkotókedvű diákok közel 40 műve látható. Valamennyi évfolyam ízelítőt adott tudása legjavából, egyebek mellett tánc, próza, RSG és musical-részlet színesítette a programot, melyet százak követtek figyelemmel. Jellemzi az érdeklődést: az aulában szinte minden szék foglalt volt, sokan álltak az első emeleten, s jó páran a lépcsőfeljárón ülve tekintették meg a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!