Közélet

2016.02.15. 13:46

Óvoda, gyümölcsfeldolgozó és munkalehetőség Szóládon

Óvoda, gyümölcsfeldolgozó és álláslehetőségek – a kitartó, odaadó munka meghozta gyümölcsét Szóládon.

Gamos Adrienn

– Beindítottuk a gyümölcsfeldolgozó kisüzemet, ahol lekvárt főzhetnek, gyümölcslevet állíthatnak elő és aszalványokat készíthetnek helyi termésből – mondta Hajdú Zoltán Levente református lelkipásztor. – Az itt készített első termékek (almalé, aszalt alma) mind elfogytak a nagy gyülekezeti házban tartott téli egyháztáji piacon. De játékokat és egyéb dolgot is árusítottak, a bevételből többek közt a kisüzem fejlesztésére, illetve az óvodának is jut.



Kettőezer-tizenöt szeptemberétől egyházi fenntartású gyermekintézményt nyitottak a településen; a Szóládi Magvető Református Óvodában – több községből idejáró – 23 apróság testi-lelki harmóniáját, szellemi fejlődését biztosítják meghitt környezetben. A legfiatalabb korosztály nézte meg elsőként a parókia gyümölcsöskertjét; az ősszel mintegy ötezer négyzetméteren hét fajta, 84 őshonos facsemetét ültettek, valamint málna- és ribizliültetvényt is telepítettek. Megtudtuk azt is, hogy márciustól már tíz személynek nyújt munkalehetőséget a gyülekezet.
– Az önkormányzattal való kitűnő kapcsolat, hatékony együttműködés az alapja mindennek – tette hozzá a prédikátor.

Hajdú Zoltán Levente szolgálata építő, külső és belső vonatkozásban egyaránt. Hétköznapokon is lehetőséget teremtenek a lelki töltekezésre, az egybegyülekezésre. Hetente az Apostolok Cselekedetei bibliaórán a könyv azon fejezeteit, részeit elemzik, melyek azzal foglalkoznak, hogyan élte meg a hitét az akkori gyülekezet, illetve vallásos ember. És, hogy az egyén ma miként tudná továbbadni hitvallását mások felé. Kéthetente a délelőtti bibliaórákon az idősek vannak jelen. Az ifjúsági órákon a környéken élő meghívottak arról meséltek a fiataloknak, hogy különleges élethelyzetekben hogyan találtak rá Istenre, illetve miként tapasztalták meg az Ő vezetését.

Volt, aki hat évet szolgált a francia idegenlégióban, más Amerikából települt haza családjával, de olyan vendégük is, aki Budapesten csúcsmenedzseri állását hagyta ott... Az eklézsiában Kereszt-kérdések sorozat is indult; olyanok is bekapcsolódtak ebbe, akiknek korábban az egyházhoz nem volt semmi kötődésük.

Címkék#Szólád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!